Regenwatersystemen

Ons Drinkwater is van een uitstekende kwaliteit en eigenlijk te goed om zomaar te gebruiken voor planten, tuin, auto of zelfs om het toilet te spoelen.

Wist u dat er gemiddeld 800 tot 1000L schone regen valt per m2 per jaar ? Dat betekent zo’n 80 tot 100.000L op een dak van ca. 100m2 !

De regen is van zo’n kwaliteit dat het eenvoudig is om het geheel schoon te filteren en op te slaan en te gaan gebruiken!

Er zijn diverse mogelijkheden; van een eenvoudige kleine regenton tot grotere systemen van 1m3, 5m3 tot zelfs 60m3 om het schone regenwater te gebruiken voor toiletspoeling (zonder kalk) of zelfs voor de wasmachine (minder zeep nodig) en voor de tuin natuurlijk.

De ECOSAVE producten zijn op eenvoudige manier toe te passen en kunnen zo al gauw 20% tot 60% besparen op dat waardevolle en bijzondere drinkwater.

Micro filtratie systeem

Het Micro filtratie systeem biedt een eenvoudige en veilige manier om opgevangen regenwater te bewerken tot schoon en drinkbaar water vooral uw behoeften. Het micro filtratie systeem past natuurlijke vormen van waterzuivering, zonder chemische middelen toe, zoals bladfilter, koolstoffilter, Keramischefilter en met als optie een UV-filter erbij.
Levert u Legionella vrij water. Heerlijk zacht en veilig voor bad en douche, v.a. het 2e pakket.

Wij hebben 3 pakketten: 1. Basic, 2. Basic Plus keramisch, 3. Basic Plus keramisch + UV filter.

Bovengronds in tuin, schuur of garage.

Dit is de meest eenvoudige DHZ mogelijkheid om een regenwaterinstallatie te plaatsen en vooral te gebruiken voor de tuin en buitenkraan. Hiermee kan al gauw zo’n 500 L per sproeibeurt aan drinkwater bespaard worden !!
Het Bovengrondse systeem TOP-Tank bestaat uit 1 of meerdere groene PE tanks van 1300L elk, bestaande uit 2 helften, die absoluut waterdicht geplaatst worden. Ze worden met de regenpijp verbonden met een Pijp-FILTER waardoor alleen schoon water in de tank stroomt. De tank wordt met een flexibele slang verbonden met een kleine pomp die voldoende druk geeft om een tuin-sproeier te bedienen! Op deze manier staat dit systeem in 1 uurtje klaar om gevuld te worden en kan dan zo aan de slag ! Het bespaart ca. 10.000L p/j.
Voor Tiny houses kunnen deze installaties voorzien van een extra zuivering, zelfs zorgen voor schoon douche water.

Voordelig !
Voor een compleet pakket, 1300L TOP-Tank, Pomp, Pijp Filter en zuigslang v.a. €1250,- Excl. BTW

 

Verschillende regenpijpfilters om schoon water te verzorgen
 
Zie meer bij Regen/Putten