Tiny Houses

Marjolein en Monique, bekende gezichten in de Tiny House beweging en onderdeel van stichting Tiny House Nederland, hebben de online cursus ‘Jouw Tiny House – van droom naar realiteit’ gelanceerd! Met de informatie in deze complete cursus kun jij ook direct aan de slag met het waarmaken van je Tiny House droom. Check it out op: https://www.marjoleininhetklein.com/werk-met-mij/online-cursus/
We raden deze cursus van harte aan!

Tiny House – wat is dat?

Tiny House: het is een begrip in Amerika, waar de “Tiny House movement” is ontstaan. Langzaam maar zeker begint ook Nederland kennis te maken met het fenomeen ‘Tiny House’. Maar er zijn nog veel mensen die nog nooit van de prachtige kleine huisjes gehoord hebben, en als je dan vertelt dat je in een Tiny House wilt wonen krijg je al gauw de vraag: ‘wat is dat?’

De definitie van een Tiny House is voor veel mensen verschillend. De Tiny House Movement draait vooral om de filosofie: genoegen nemen met genoeg en een leven creëren dat draait om dat wat werkelijk belangrijk is. Hoeveel ruimte heb je nodig om prettig te kunnen leven zonder overtollige ballast? Dat verschilt per mens. Hoe kun je je woonsituatie zo gezond, milieuvriendelijk en vrijheidsbevorderend mogelijk inrichten op een manier die bij jou past? Door te wonen in een Tiny House creëer je ruimte voor het opbouwen van relaties, om de natuur in te trekken, ervaringen op te doen. Een Tiny House is een middel om het leven dat je wenst te realiseren, niet het doel op zich.

Meer informatie? https://www.marjoleininhetklein.com/

Wat bieden wij de mensen met een Tiny house om zo onafhankelijk te worden?

Wij bieden zoal?
– Droogtoilet, helemaal geen drinkwater gebruik.
– Regenwateropvang en zuivering, geschikt om te douchen, wasmachine en afwas.
– Zonne-energie, alle elektriciteit voor de woning.

Separett Villa Droogtoiletten

Bestel dit artikel in onze webshop
Ecosave Separett toiletten zijn zowel te gebruiken in de woning als ook in vakantie/-tuinhuisjes, boot, camper en caravan. De toiletten werken zonder water en zonder chemicalien !

Dankzij een eigen kleine ventilator werken de toiletten reukloos. Ze besparen veel drink en afvalwater. De Ecosave Separett toiletten zijn een degelijke oplossing, met weinig onder houd, modern en degelijk uiterlijk. U kunt een Ecosave Separett eenvoudig zelf installeren. Er is geen wateraan- sluiting nodig of grote afvoer. Er is zelfs een model geschikt voor minder validen met speciale armsteunen. Er zijn zeer veel opties te bestellen.

Ecosave Separett Villa, Separett Butler, Voeistoftank

De Separett Villa is het model met de grootste capaciteit. Bijna gelijk aan een normaal toilet en aanbevolen voor huishoudelijk gebruik van 4-6 personen. Werkzaam op zowel 230 Volt als op 12 Volt. De toiletten kunnen in combinatie met zonnecellen, accu en batterijen werken of middels een transformer ook gewoon in huis worden gebruikt. Het verbruikt ligt op 0,045 kWh per 24 uur. De vloeistoftank is een optie indien u geen afvoer heeft van een wastafel.

Zie voor meerdere informatie over toiletten zie Toiletten/huren.
Wilt u één van deze producten los kopen zie onze Webshop.

Regenwateropvang

Regenwater opvangen en gebruiken is een goede manier om drinkwater te besparen. Regenwater is niet geschikt om te drinken. Het is wel buitengewoon goed om planten mee te gieten in de tuin, maar ook in het huis.

Omdat regenwatergeen kalk bevat, is het voor planten zelfs beter dan leidingwater. Natuurlijk kunt u met het regenwater ook uw autowassen en die wordt er prima schoon van.

Op deze manier kunt u met een regenton ca. 6.000 liter drinkwater per jaar besparen.Er zijn houten- en kunststof tonnen. De inhoud varieert van 10 liter (!) tot en met 230 liter.

Deze regenzuil op de foto hiernaast bevat 1000L regenwater.

De regenton kunt u eenvoudig monteren, door middel van een regentonautoma plaats in de regenpijp. Deze zijn te krijgen met / zonder een filter. Het filter zorgt ervoor dat blad en zand niet in de regenton komt. Daarnaast kunt u de ton op een kunststof of metalen onderzetter plaatsen, zodat er een emmer of gieter onder kan.

Wilt u meer informatie over Regenwateropvang of systemen klik hier.
Wilt u dit systeem kopen? Kijk in onze Webshop.

Micro filtratie systeem

Het Micro filtratie systeem biedt een eenvoudige en veilige manier om opgevangen regenwater te bewerken tot schoon en drinkbaar water vooral uw behoeften. Het micro filtratie systeem past natuurlijke vormen van waterzuivering, zonder chemische middelen toe, zoals bladfilter, koolstoffilter, Keramischefilter en met als optie een UV-filter erbij.
Levert u Legionella vrij water. Heerlijk zacht en veilig voor bad en douche, v.a. het 2e pakket.

Wij hebben 3 pakketten 1. Basic2. Basic Plus keramisch3. Basic Plus keramisch + UV filter.

Zonne-energie

Je Eigen zonnestroom vanaf € 0,04 per kWh gedurende 25 jaar de Beste Vaste prijs, dat wil toch iedereen!!

ZONNE PANELEN of Daglicht panelen voor het opwekken van stroom !
Eindelijk is het zo ver, dat het plaatsen van zonnepanelen echt rendabel mogelijk is. Grote installaties voor bedrijven op platte daken hebben al stroom v.a. € 0,04 ! Voor kleinere particuliere daken al v.a. € 0,08 ! Het zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar onze zon biedt in Nederland al meer dan genoeg energie om ons 100% te voorzien van stroom en warmte ! Graag zouden we u van dienst zijn om dit te regelen. Wij kunnen alles voor u verzorgen; aanvraag subsidies, aanvraag financiering, voorbereiding montage, etc.

Meer informatie over Zonne-energie? Klik hier.
Wilt u zonnepanelen kopen? Kijk in onze Webshop.

Ecosave Tiny-Iba

Ecosave Tiny-Iba, een speciaal Afvalwaterzuiveringssysteem voor de boot
Ecosave heeft een Tiny IBA-systeem ontwikkeld welke een betaalbare oplossing kan geven voor iedereen die geen vuilwatertank heeft. Per 1 januari 2009 is het niet meer toegestaan het toiletwater te lozen op het oppervlakte water.

Ecosave heeft een opvangsysteem ontwikkelt wat het afvalwater opvangt en reeds zuivert. Dus niet alleen een vuilwatertank maar tegelijk ook een procesunit inéén.
Twee kleine tankjes kunt u los onder de vloer van de Tiny laten zakken waar ze aan elkaar worden gezet.

Bij het standaard systeem met 2 tankjes, kan keuken-, douchewater en urine van het droogtoilet worden aangesloten en bewerkt tot het schoon genoeg is om te lozen.
Er zijn diverse maten mogelijk afhankelijk van het gebruik.

250 L  installatie
500 L  installatie
750 L  installatie

Bij een Tiny-iba waarop een spoeltoilet moet worden aangesloten is een extra opvangvat nodig. Het water wordt 80% schoongemaakt door de Iba en mag vervolgens worden geloosd, u hoeft dus niet meer naar een afzuigpunt!
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan afgestemd op uw situatie.

Tiny regenwatertank 1500 

Ideale tank van 1500L voor een Tinyhouse met een kleinere dakoppervlak.

Voordelen:

Ideaal voor recuperatie van regenwater afkomstig van uw Tinyhouse.
Het is makkelijke zelf te plaatsen
Lage inbouwdiepte en licht gewicht, 70kg
compact, gemakkelijk transporteerbaar.
Geen graafmachine nodig.

Montage:

 • De tank wordt ondergronds en liefst zo dicht mogelijk bij de bron geplaatst.
 • Graaf hiervoor een kuil, voldoende groot zodat de tank mooi kan neergelaten worden.
 • Bedek de bodem van de kuil met 40cm zand.
 • Laat de tank neer in de put en sluit de buileidingen aan.
 • Zonder vekeerbelasting: vul de tank met water en dam simultaan de tank rodom rond aan met zand.
 • Met verkeersbelasting: vul de tank met water en dam de tank rondom rond aan met gestabiliseerd zand.

Het werkingsprincipe van de VC 1500 installatie bestaat uit drie fases:

 • VOORZUIVERING: De eerste tank is de voorzuiveringsfase. In deze tank komt alle huishoudelijke afvalwater rechtstreeks binnen. Huishoudelijk afvalwater bestaat ongeveer voor éénderde uit toiletwater en voor tweederde uit waswater. In deze eerste fase wordt het afvalwater voorgezuiverd en voorbereid op de volgende zuiverende fase. Door het toevoegen van speciaal ontwikkelde enzymen en bacteriën worden alle afvalstoffen gereinigd en afgebroken door anaërobe micro-organismen. Daardoor ontstaat een homogene oplossing van verschillende vervuilde stoffen die gemakkelijk verder afgebouwd kunnen worden. Op de bodem van de tank bevindt zich hier een basisbed bacteriën voor een reeds continue anaërobe afbraak van de afvalstoffen.
 • ZUIVERING: In de opstartfase wordt in de zuiveringstank een basisbed bacteriën toegevoegd die voor een continue afbraak zorgt van de afvalstoffen. Door de continue toevoeging van zuurstof kunnen de aërobe bacteriën op een optimale manier de afvalstoffen omzetten en zuiveren. De beluchters die zich in de tank bevinden worden gevoed door een bovengrondse pomp. Deze beluchters zorgen voor micro jne luchtbellen die verspreid worden in de tank. Door een overvloed aan bepaalde schadelijke stoffen in het afvalwater worden deze bacteriën en enzymen afgebroken. Daarom is het van uiterst belang de aangegeven dosissen op de juiste tijdstippen toe te voegen zodat een correcte werking van uw zuiveringssysteem gegarandeerd wordt.
 • NAZUIVERING: De derde tank vormt de nazuiveringsfase. Hier worden alle overgebleven zwevende en drijvende stoffen gescheiden van het gezuiverde afvalwater. De resterende afvalstoffen vormen een sliblaag op de bodem van de tank. Het gezuiverde water kan nu de installatie verlaten en op de nodige manier verwijderd worden

Voordelen:

 • Simpel en uiterst goed werkend biologisch proces
 • Reeds 12 jaar met succes gecommercialiseerd. Op basis van ervaring en expertise geoptimaliseerd
 • De putten bestaan uit LLDPE en zijn onderling gelast wat een eenvoudige plaatsing verzekert.
 • De nieuwe luchtpomp werkt op lage druk maar met een groot debiet wat resulteert in een laag verbruik en geen geluidshinder
 • De nieuwe beluchters worden zeer simpel geplaatst, gecontroleerd en onderhouden
 • Een bacteriënbed wordt reeds in de fabriek in de eerste twee putten geplaatst wat een continue werking van biologische oplossing garandeert
 • Het op regelmatige basis toevoegen van het produkt GEDAZYME via het toilet zorgt voor een continue werking van de installatie en beschermt de werking tegen plotse biologische aanvallen van medicijnen of andere schadelijke produkten