Wat voor toiletten verkopen wij?

Wist u dat composttoiletten en droogtoiletten al ruim 90 jaar in Scandinavië worden gebruikt in moderne woningen buiten de stad ?

Wij verkopen, al sinds 1991 bio toiletten, ook wel eco-toilet genoemd. Ze zijn in 2 groepen in te delen. 1) Kleine Droogtoiletten van Separett en 2) Grotere Composttoiletten van Clivus Multrum.

Rode draad: ze gebruiken geen water, geen chemicaliën ! Ze drogen of composteren de inhoud en produceren geen afvalwater en zijn daardoor vrijwel overal te plaatsen.  

Er zijn kleine zelfbouw toiletten, compacte droogtoiletten, bevriezings-toiletten en grotere Clivus composttoiletten. Hieronder leggen we uit wat de toiletten kunnen en helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Welkom via de mail of op afspraak. 

Mobiele toiletten

Heb je een mobiel toilet nodig? Uiteraard kunnen we deze ook leveren. Deze toiletten zijn vooral handig op campings. Je kunt ze zelfs gebruiken als noodoplossing. De toiletten zijn inklapbaar en kunnen bijvoorbeeld meegenomen worden achter op de fiets. Bovendien krijg je er een stevige draagtas bij.  

Camping toilet. Draagbaar
Composttoilet zelf maken

Composttoilet maken

Als je handig bent kun je onze zelfbouwpakketten gebruiken voor een composttoilet. Deze eenvoudige constructies kunnen soms handig zijn. Vooral als het om een tijdelijk voorziening gaat. Let op! je hebt een compost container nodig en goede doorluchtingspijpen. Als je dit toilet buiten plaatst in bijvoorbeeld een toilethuisje zijn doorluchtingpijpen niet altijd nodig. Natuurlijk moet er wel een bak aanwezig zijn om de ontlasting op te vangen.

Mobiel toilettent

Handige tent voor bijvoorbeeld de camping of als noodoplossing tijdens een bouwproject. Snel opgebouwd, langs de weg of pad waar je bent, en je kunt privé naar het droge toilet !

Toilettent voor camping

Toilet zonder chemicaliën!

100% natuurlijk en zonder chemicaliën! U kunt in het bos, op de camping of waar dan maar ook uw behoefte doen zonder dat u de natuur schaadt!

Wat zijn droogtoiletten?

Het droogtoilet is een toilet dat geen water gebruikt. Fecaliën en urine worden in een onderliggend compartiment opgevangen, eventueel gescheiden. Een aantal modellen gebruiken biologisch afbreekbare zakjes die weggegooid kunnen worden met het afval. Een droogtoilet gebruikt geen water. Hierdoor kunt u fors besparen op uw water rekening, Een normaal toilet gebruikt zo’n 15000 liter per jaar.

Compost toiletten & droog toiletten

Wat zijn de verschillen?

Droog toiletten zijn klein en compact met de opvang in het toilet. geen aparte tank. Werken zonder chemicaliën. Door een goede ventilatie in het toilet, ontstaan er geen vieze geurtjes. Er is dus totaal geen stankoverlast.

Kort gezegd hebben compost toiletten een grote tank nodig om ontlasting tot compost om te zetten. Zoals de Clivus Multrum. Deze tank kan ondergronds, maar ook op andere locaties geplaatst worden.

Verbrandingstoilet

Het verbrandingstoilet die alle ontlasting verhit (zonder vuur)  tot as, geschikt voor  compost dat direct in de afvalbak of op het land gedeponeerd kan worden. Verbrandingstoiletten verbranden de ontlasting tot droge stof. 

Wat past het beste bij u? Een droog toilet? Of misschien toch een verbrandings- toilet? voor een advies op maat kunt u contact met ons opnemen. 

Verschillende droog toiletten

Je hebt een zelfbouw droog toilet zoals de Privy. De Sanitoa is een kant en klaar toilet zonder urine scheiding. De Cabin / Weekend is een urine scheidend toilet zonder afsluiting voor de ontlasting. De Villa heeft een klep die automatisch open gaat als je op de bril gaat zitten. Als u klaar bent sluit de deksel automatisch. Ook dit toilet scheidt urine en ontlasting. Waardoor u maar 1x per 1-2 maanden (!) de emmer hoeft te wisselen! U kunt dus de hele vakantie genieten zonder tussendoor het toilet te hoeven legen.

Zelf bouwen

U kunt ervoor kiezen om zelf het toilet in te bouwen maar houd er dan wel rekening mee dat de garantie voorwaarden aangepast kunnen worden.

Professional

Wil u zekerheid of bent u een bedrijf of instantie. Dan raden we u aan om de toiletten door ons in te laten bouwen. (Alleen in NL!).

Beste droog toiletten op de markt

Ecosave levert alleen de beste toiletten die er op de markt verkrijgbaar zijn. Door direct contact met onze leveranciers kunnen we de beste service geven. Wij doen nooit moeilijk als u iets wilt ruilen of vragen heeft. We staan onze klanten ruim te woord.

Maak gerust een afspraak of kom langs om de producten te bekijken. Mocht u vragen hebben kunt u ons mailen of bellen. wij streven er naar u binnen een dag te beantwoorden
Wat zijn droog & compost toiletten? 3
Ecosave.com
Scroll naar top