ZONNE PANELEN

Zonne panelen of Daglicht panelen voor het opwekken van stroom!

Eindelijk is het zover, dat het plaatsen van zonnepanelen echt rendabel mogelijk is. Grote installaties voor bedrijven op platte daken hebben al stroom v.a. € 0,04! Voor kleinere particulieren daken al v.a. € 0,08! Het zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar onze zon biedt in Nederland al meer dan genoeg energie om ons 100% te voorzien van stroom en warmte! Graag zouden wij u van dienst zijn om dit te regelen. Wij kunnen alles voor u verzorgen: aanvraag subsidies, aanvraag financiering, voorbereiding montage, etc.

Plaatsing op het dak van uw woning of bedrijf.

Natuurlijk is de optimale oriëntatie ZUID bij ca. 36 helling.

Elke andere positie levert ca. 10% minder op, maar nog steeds voldoende. De zonnepanelen worden met speciale beugels bovenop de dakpannen of golfplaten geplaatst.

Heeft u een plat dak dan wordt gebruik gemaakt van een speciale bak voor het paneel of speciale aluminium constructies die er voor zorgen dat u met of zonder ballast kunt plaatsen.

De MEE-DRAAIENDE Zonnepaal van ECOSAVE!

De zonnepaal levert 35 tot 45% meer stroomopbrengst door zongericht meedraaien.

De ideale oplossing als er onvoldoende dakoppervlak is of niet de geschiktste oriëntatie.

Klein en compact “Hij staat op met de zon en blijft tot zonsondergang 100% zongericht”.

Hierdoor kunnen dezelfde panelen welke op een sttisch dak liggen, op een zonnepaal 35 tot 40% meer stroom genereren.

De standaardpaal heeft een lengte van 3 meter welke kan verlengd worden tot 12 meter.

Hierop is het panelenframe bevestigd van ca 25 m2 tot maximaal 60 m2. Het geheel draait van oost tot west en op- en neergaand.

Eronder en erachter is alle ruimte, zo wordt deze ruimte bruikbaar voor parkeerplaatsen en dit geeft schuduw voor de auto’s, maar ook voor het vee is het aangenaam.

Met 25 jaar vermogensgarantie en 10 jaar productgarantie!

Prijzen van installaties vanaf 3,3 kWpiek, 5,4 kWpiek en 9,9 kWpiek per paal op aanvraag.

ZONNE PANELEN

Zonne panelen of Daglicht panelen voor het opwekken van stroom!

Deze zijn geheel anders dan de zonnepanelen (PV), ze leveren namelijk warm water en geen stroom. Warm water dat gebruikt kan worden voor warm tapwater in de keuken, douche maar ook voor de wasmachine (als die daar geschikt voor is).

Het is zelfs mogelijk, als er voldoende oppervlak en opslag is, het warme water te gebruiken voor de vloerverwarming!

Zo kunt u al gauw 200 tot 600 m3 gas besparen per jaar dankzij onze zon!

Wist u dat op een winterse, vriezende dag, maar met helder weer het water al gauw 60 graden Celsius kan zijn??? Zomers haalt de collector al gauw temperaturen van 120 tot 170 *C in Nederland, België en Duitsland!

Plaatsing op het dak van uw woning of bedrijf.

Op het dak van uw woning of bedrijf

Natuurlijk is de meest optimale oriëntatie Zuid tussen 25 en 60* helling. Maar in tegenstelling tot PV haalt de collector toch nog goed rendement ook uit een andere hoek. De zonnecollectoren worden met speciale beugels bovenop de dakpannen of golfplaten geplaatst.

Heeft u een plat dak wordt de collector in een speciale bak geplaatst.

Het warme water wordt opgevangen in een boiler van 150, 200, 300 of 400 liter. Dan gaat het naar de HR ketel. Is het heet genoeg dan kan het zo worden gebruikt. Anders verwarmt hij het nog bij. Daardoor altijd lekker warm water.

Zonne-collectoren / Zonne-boilers