De volgende producten biedt Ecosave voor Tiny houses

Klik op de button om het fragment over Tinyhouse te zien:
 • Kook en verwarm tegelijk met deze unieke kleine KOOK_KACHEL
 • Prachtig vuur verwarmt je hele tiny house tegelijk kun koken
 • Met plek voor 2 a 3 pannen
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren (wit, beige, groen, rood, zwart,
 • Prijs vanaf €1240
 • Optie warmte wisselaar, voor boiler.
 • In de zomer kook je elektrisch met je zinnenenergie natuurlijk

De mogelijkheden zijn eindeloos

 • Droogtoiletten
 • Regenwater opvang zuiveren = eigen water
 • Zonnepanelen High Performance
 • Zonnewarmte
 • Houtkachel & koken
 • Afvalwaterzuivering
Open haard tinyhouse

Composttoiletten zijn waterloze wc’s zonder chemie. Ze zijn stankvrij! Dit komt door de ingebouwde ventilatie. Poep en plas worden gescheiden. Ontlasting wordt gedroogd waardoor er geen onaangename geuren overblijven. De voordelen zijn groot. Denk alleen maar aan het feit dat het goed voor ons milieu is of dat ze vrijwel overal inzetbaar zijn!

interieur tinyhouse

Wat is een droogtoilet?

Deze droge toiletten kunnen overal op de zolder worden geplaatst, maar ook in de tuinbouw of cottage en zeker Tiny house. Geen riolering en geen wateraansluiting vereist. Bovendien zijn ze aangenaam in gebruik, inclusief de blauwe deur, geen privacy in toiletten en gezoet met ingebouwde ventilatie.

De Separett of Clivus Multrum droge of composttoiletten hebben geen riolering en geen wateraansluiting nodig. Deze toiletten kunnen in elk natuurlijk bos worden geplaatst – duinen- etc. worden geplaatst. We lossen alles. Voor bezoekers van een natuurreservaat is het een welkomsttoiletvoorziening midden in de natuur. Uiteraard is dit zeer goed voor het milieu.

Regenwaterzuivering

Van een Tiny huis dak ca. 30 m2 kun je bijna 27.000 L regenwater opvangen ! Genoeg voor 2 personen.      Dat voorgezuiverde regenwater vangen we op in een grote zuil of een tank ca. 3000 L onder de Tiny (koel en donker)

Dan zuiveren we het in 4 fasen zodat het zelfs legionella vrij is en te gebruiken voor douche, wasmachine en afwas. Voor drinkwater moet er nog een UV lamp bij. Maar zo heb je je eigen water ! 

Zonnepanelen

Ecosave biedt high performance zonnepanelen en accu’s voor Tiny House.
Het Tiny House, rechts op de foto, de dakhelling staat ‘verkeerd’ – noord, dus moesten de panelen anders. Liefst zetten we de zonnepanelen op het dak in lijn met het dak, met een goede helling >25-35% liefst Zuid.
Met onze high performance zonnepanelen kan 1 paneel 500 kWh opwekken per jaar, wij raden dan ook maar 4 st. aan = 2000 kWh voor  1 persoon of 6 st voor 2 personen en je hebt dan ca. 3.000 kWh per jaar!
Met onze SMA omvormers en Lithium accu’s ben je gegarandeerd van stroom.

Tiny house 1

Tiny huisjes en verwarmen

Wij hebben 2 mogelijkheden, – zonnewarmte d.m.v. een zonnecollector en boiler en – een houtkachel waar je ook op kunt koken. Evt. kun je zelfs een combinatie maken. Vanaf 1 april tot 1 september heb je genoeg heet water v.d. zon. de overige periode doe je graag de kleine kachel aan voor warmte.

Met onze producten in de Tiny, heb je geen wateraansluiting, geen stroom aansluiting, geen rioolaansluiting nodig. Alles kun je zelf produceren en verzorgen, het maakt je geheel onafhankelijk. Dit wil zeggen dat je ook overal zou kunnen staan, als de gemeente toestemming geeft voor deze zeer natuurlijke vorm van wonen. Ook voor de gemeente is het erg voordelig, want zij hoeft geen infrastructuur aan te leggen en als er later nieuwe plannen zijn; Tiny houses zijn mobiel en je kunt altijd verhuizen naar de volgende mooie plek. 

Deze Separett of Clivus Multrum droog- of compost toiletten hebben geen riolering en geen wateraansluiting nodig. Deze toiletten kunnen op elke natuurlijke plaats, bos – duinen- etc. gezet worden. We hebben geen chemicaliën nodig. Voor de bezoekers aan uw reservaat is het een welkome toiletvoorziening temidden van de natuur. Het spreekt voor zich dat dit erg goed voor het milieu is.

.

Droogtoiletten zijn waterloze wc’s zonder chemie. Ze zijn stankvrij! Dit komt door de ingebouwde ventilatie. Poep en plas worden gescheiden. Ontlasting wordt gedroogd waardoor er geen onaangename geuren overblijven. De voordelen zijn groot. Denk alleen maar aan het feit dat het goed voor ons milieu is of dat ze vrijwel overal inzetbaar zijn!

Afvalwaterzuivering

Met een Tiny, heb je ook maar een Tiny IBA nodig 🙂  zoals op de foto is voor 1 persoon. We vangen alles op en zuiveren in 4 fasen, veten en zepen worden opgevangen, dan beluchting, dan nabezinking en tot slot mineraal filter. Klein, compact en bijna zonder energie, stroomt het afvalwater door de bak. 

Tiny house 2
Scroll naar top