Wat zijn droogtoiletten?

Het droogtoilet is een toilet dat geen water gebruikt. Fecaliën en urine worden in een onderliggend compartiment opgevangen, eventueel gescheiden. Een aantal modellen gebruiken biologisch afbreekbare zakjes die weggegooid kunnen worden met het afval. Een droogtoilet gebruikt geen water. Hierdoor kunt u fors besparen op uw water rekening, Een normaal toilet gebruikt zo’n 15000 liter per jaar.

Waar kan ik uit kiezen?

Wat past het beste bij u? Een droog toilet? Of misschien toch een verbrandings toilet? voor een advies op maat kunt u contact met ons opnemen.

Compost toiletten & droog toiletten

Wat zijn de verschillen?

Droog toiletten zijn klein en compact met de opvang in het toilet. geen aparte tank. Werken zonder chemicaliën. Door een goede ventilatie in het toilet, ontstaan er geen vieze geurtjes. Er is dus totaal geen stankoverlast.

Kort gezegd hebben compost toiletten een grote tank nodig om ontlasting tot compost om te zetten. Zoals de Clivus Multrum. Deze tank kan ondergronds, maar ook op andere locaties geplaatst worden.

Verschillende droog toiletten

Je hebt een zelfbouw droog toilet zoals de Privy. De Sanitoa is een kant en klaar toilet zonder urine scheiding. De Cabin / Weekend is een urine scheidend toilet zonder afsluiting voor de ontlasting. De Villa heeft een klep die automatisch open gaat als je op de bril gaat zitten. Als u klaar bent sluit de deksel automatisch. Ook dit toilet scheidt urine en ontlasting. Waardoor u maar 1x per 1-2 maanden (!) de emmer hoeft te wisselen! U kunt dus de hele vakantie genieten zonder tussendoor het toilet te hoeven legen.

Zelf bouwen

U kunt ervoor kiezen om zelf het toilet in te bouwen maar houd er dan wel rekening mee dat de garantie voorwaarden aangepast kunnen worden.

Professional

Wil u zekerheid of bent u een bedrijf of instantie. Dan raden we u aan om de toiletten door ons in te laten bouwen. (Alleen in NL!).

Verbrandingstoilet

Het verbrandingstoilet die alle ontlasting verhit (zonder vuur)  tot as, geschikt voor  compost dat direct in de afvalbak of op het land gedeponeerd kan worden. Verbrandingstoiletten verbranden de ontlasting tot droge stof. 

Beste droog toiletten op de markt

Ecosave levert alleen de beste toiletten die er op de markt verkrijgbaar zijn. Door direct contact met onze leveranciers kunnen we de beste service geven. Wij doen nooit moeilijk als u iets wilt ruilen of vragen heeft. We staan onze klanten ruim te woord.

Maak gerust een afspraak of kom langs om de producten te bekijken. Mocht u vragen hebben kunt u ons mailen of bellen. wij streven er naar u binnen een dag te beantwoorden
Ecosave.com
3.7/5 (7 Reviews)
Scroll to Top