Afvalwater zuivering

Ecosave Boot-Iba / Tiny House Grijs afvalWater Zuivering (GWZ)

Ecosave Boot-IBA, een speciaal Afvalwaterzuiveringssysteem voor de boot
Ecosave heeft een boot IBA-systeem ontwikkeld welke een betaalbare oplossing kan geven voor iedereen die geen vuilwatertank heeft. Per 1 januari 2009 is het niet meer toegestaan het toiletwater te lozen op het oppervlakte water.

Ecosave heeft een opvangsysteem ontwikkelt wat het afvalwater opvangt en reeds zuivert. Dus niet alleen een vuilwatertank maar tegelijk ook een procesunit in één.
Twee kleine tanks kunt u los door een luik in de boot laten zakken waar ze aan elkaar worden gezet.

Bij het standaard systeem met 2 tanks, kan keuken-, douchewater en urine van het droogtoilet worden aangesloten en bewerkt tot het schoon genoeg is om te lozen.
Er zijn diverse maten mogelijk afhankelijk van het gebruik.

250 L  installatie      500 L  installatie    750 L  installatie    1000 L installatie

Afvalwater zuivering 1

Bij een Boot-IBA waarop een spoeltoilet moet worden aangesloten is een extra opvangvat nodig. Het water wordt 80% schoongemaakt door de IBA en mag vervolgens worden geloosd, u hoeft dus niet meer naar een afzuigpunt!
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan afgestemd op uw situatie.

Ecosave heeft een IBA-systeem ontwikkeld welke een betaalbare oplossing kan geven voor iedereen die geen vuilwatertank heeft. Per 1 januari 2009 is het niet meer toegestaan het toiletwater te lozen. Ecosave heeft een opvangsysteem ontwikkelt wat het afvalwater opvangt en reeds zuivert. Dus niet alleen een vuilwatertank maar tegelijk ook een procesunit inéén.

Het ECOROLL® waterzuiverings-systeem bestaat uit 3 zuiverings- trappen. De eerste behandeling gebeurt in de voorzuivering; een kleine septictank en vetvanger. Als u die al heeft kunnen ze gebruikt worden. De tweede behandeling is hoofdzuivering, >80% gebeurt in de ECOROLL compactinstallatie. Deze is gebaseerd op de aërobe biofilmdyna miek. Het afvalwater wordt over het biofilter gepompt en gelijkmatig verdeeld. Door middel van diffusie wordt het vuil verwijderd en omge zet in water, biomassa en koolstof dioxide.

Alt. voor vuilwatertank, grijswaterzuivering, het vangt het water op en in 3 stappen zuivert het.

Eenvoudige installering
De ECOROLL installatie wordt stekker klaar aangeleverd. Is zeer klein, licht,compact en kan makkelijk geplaatst worden.

Veilig, schoon en milieuvriendelijk
Recycling moet een manier van leven worden en de potentie om menselijk afvalwater te recycleren is groots en toch grotendeels nog niet toegepast.

Boot IBA Ecoroll
De boot IBA van Ecosave bestaat uit een 300L septictank + grijswater zuiveringssysysteem. Hij springt eruit omdat hij uitzonderlijk klein is en hierdoor makkelijker in het schip te monteren. Er zijn 2 tanks met de volgende afmetingen: 55x55x100cm. UNIEK in de Benelux zo klein, maar levert in 8 uur tijd een zuivering van > 80%. Eventueel als de elementen niet kant en klaar aan boord gebracht kunnen worden, dan kan zelfs de hele installatie aan boord in elkaar gelast worden ! De installatie kan nog kleiner door i.p.v. septic tank een droogtoiletsysteem van ECOSAVE Separett toe te passen.

Onze IBA producten voor 2 tot 200 i.e. zijn o.a.:

 • Vetvangers 200 tot 4000 L.
 • Septic tanks 1 tot 77 m³ Klasse I
 • Compost Separatiesystemen
 • ECOROLL Compactsysteem Klasse II
 • ECO-INFILTRATIE 300L 50
 • ECO-VELD klein zand-helofyten filter Klasse III
 • Regenwateropvang en gebruik 2 tot 100 m³

Ondergronds IBA ECOROLL in tuin / oprit

Er zijn 2 mogelijkheden, in betonnen uitvoering lichte- of zware afhankelijk van de verkeersklasse of in zeer sterk HDPE kunststof 20Ton. Met name de laatste maakt de plaatsing erg makkelijk d.m.v. een minikraan of is zelfs door 3 mannen te tillen!!Met de telescopische schacht is de Kunststof tank INSTELBAAR voor de aansluiting op de riolering. Heeft ter beveiliging een overrijdbare gietijzeren deksel!
Een pompput is hier niet nodig omdat het afvalwater van septictank en vetvanger hier rechtstreeks in uitstroomt.

Afvalwater zuivering 2
Afvalwater zuivering 3

Waterzuiveringsstations ECO Clean

De zuivering van huishoudelijk afvalwater heeft zonder twijfel een positieve impact op het milieu en de natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat waterzuiveringssystemen aan een serieuze opmars bezig zijn.
Thetis Clean is een eenvoudig, maar doeltreffend betonproduct dat huishoudelijk afvalwater in gezuiverde toestand optimaal laat terugvloeien in de natuur. Zonder meer een maatschappelijk bewuste keuze, zowel voor particulieren als bedrijven. De innovatieve technologie waarmee het systeem is uitgerust, garandeert dat de kwaliteit van het gezuiverde water elke norm overtreft.

Voordelen:

 • Eén van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen op de markt
 • Ondergronds, geluidsarm en geïntegreerd in de omgeving
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Zeer laag energieverbruik
 • Duitse technologie
 • CE gekeurd conform EN 12566-3

Wat is de functie van een Vetafscheider?

Een afscheider is een scheidingsput in het rioolstelsel die dient om bezinkbaar en drijvend vuil uit het afvalwater te halen. Zo wordt voorkomen dat bepaalde ongewenste stoffen het rioolstelsel verstoppen of beschadigen. Vooral vet kan doordat het na biologische afbraak in het rioolstelsel vetzuren vormt het riool aantasten. Vet kan ook de rioolwaterzuiveringsinstallatie onnodig belasten of bij overstort door hevige regenbuien in het oppervlaktewater terechtkomen.

Werking van de tank

Het vethoudende water, afkomstig van keuken, badkamer, wasplaats,… komt in deze tank terecht. Door het verschil in densiteit (gewicht), wordt een automatische scheiding doorgevoerd tussen het water enerzijds en de vetten anderzijds. De vetten verzamelen zich aan de oppervlakte en vormen een korst op het water. De afvoerbuis start net boven de bodem van de put, zodat geen vetten worden mee afgevoerd.

Onderhoud:
Op regelmatige basis 4x/jaar nazien en zonodig de gevormde laag met vetten verwijderen. Het toevoegen van BIO-STOP (bacteriën en enzymen) zal de onderhoudsfrequentie drastisch verlagen

Voordelen:

 • Makkelijk handelbaar (licht gewicht)
 • Lage warmte – overdracht (PE)
 • Hoge resistentie tegen chemische agressie
 • Makkelijk te reinigen oppervlak (glad oppervlak)
Afvalwater zuivering
Scroll naar top