Afvalwater zuivering

Tiny House Grijs afvalwaterzuivering (GWZ) / Boot-IBA

Zoekt u een kwalitatief hoogwaardig systeem voor afvalwaterzuivering? Boot-IBA is een speciaal systeem dat is ontwikkeld voor afvalwaterzuivering op de boot. Dat systeem is een betaalbare oplossing voor iedereen die niet beschikt over een vuilwatertank. Per 1 januari 2009 is het niet meer toegestaan het toiletwater te lozen op het water en sinds 1 januari 2015 mag dit ook niet meer op land Daarom heeft Ecosave, gevestigd in Biddinghuizen, nabij Lelystad, een opvangsysteem voor afvalwaterzuivering ontwikkeld dat het afvalwater opvangt en reeds zuivert. Dit systeem is dus niet alleen een vuilwatertank, maar ook een procesunit. De drie kleine tanks kunt u los door een luik in de boot laten zakken waar ze aan elkaar worden gezet.

Een systeem voor afvalwaterzuivering

Bij het standaardsysteem met drie tanks voor afvalwaterzuivering, kan keuken-, douchewater en urine van het droogtoilet worden aangesloten en bewerkt tot het schoon genoeg is om te lozen. Er zijn diverse maten mogelijk, afhankelijk van het gebruik:

 • 250 literinstallatie
 • 500 literinstallatie
 • 750 literinstallatie
 • 1000 literinstallatie
Afvalwater zuivering 1
Alt. voor vuilwatertank, grijswaterzuivering, het vangt het water op en in 3 stappen zuivert het.

Eenvoudige installering

De ECOROLL-installatie wordt stekkerklaar aangeleverd. Het systeem voor afvalwaterzuivering is zeer klein, licht, compact en kan eenvoudig geïnstalleerd worden. Zo is het nu nog makkelijker om te beginnen met afvalwaterzuivering.

Veilig, schoon en milieuvriendelijk

Recycling moet een manier van leven worden en de potentie om menselijk afvalwater te recycleren, is groots en toch grotendeels nog niet toegepast. Ontdek nu de mogelijkheden voor afvalwaterzuivering voor uw huis.

Ecoroll Boot-IBA / Tiny House – GWZ

De boot-IBA die wij aanbieden, bestaat uit een 300 liter septic tank en een grijswater zuiveringssysteem. Het systeem voor afvalwaterzuivering springt eruit, omdat dit uitzonderlijk klein is en hierdoor eenvoudig in het schip of een Tiny House te monteren is. De grootte van de installatie is afhankelijk van het aantal gebruikers. De kleinste installatie beschikt over één grote of drie kleine tanks en levert in acht uur tijd een zuivering van meer dan 80%. Eventueel – als de elementen niet kant en klaar aan boord gebracht kunnen worden – kan zelfs de hele installatie aan boord in elkaar gelast worden. De installatie kan nog kleiner door een droogtoiletsysteem van Ecosave toe te passen.

Onze IBA-producten voor 2 tot 200 i.e. zijn onder meer:

 • Vetvangers 200 tot 4.000 liter
 • Septic tanks 1 tot 77 m³ Klasse I
 • Compost separatiesystemen
 • ECOROLL Compactsysteem Klasse II
 • ECO-INFILTRATIE 300L 50
 • ECO-VELD klein zand-helofyten filter Klasse III
 • Regenwateropvang en gebruik 2 tot 100 m³

Bij een Boot-IBA waarop een spoeltoilet moet worden aangesloten, is een extra opvangvat nodig. Het water wordt 80% schoongemaakt door de IBA en mag vervolgens worden geloosd; u hoeft dus niet meer naar een afzuigpunt! Het Ecoroll waterzuiveringssysteem bestaat uit drie zuiveringstrappen. De eerste behandeling gebeurt in de voorzuivering: een kleine septictank en vetvanger. De tweede behandeling is hoofdzuivering; meer dan 80% gebeurt in de Ecoroll compactinstallatie. Deze is gebaseerd op de aerobe biofilmdynamiek. Het afvalwater wordt over het bio filter gepompt en belucht en gelijkmatig verdeeld. Door middel van diffusie wordt het vuil verwijderd en omgezet in water, biomassa en koolstofdioxide.

Ondergronds systeem voor afvalwaterzuivering in tuin/oprit

Er zijn twee mogelijkheden, in lichte of zware betonnen uitvoering, afhankelijk van de verkeersklasse, of in zeer sterk HDPE kunststof 20Ton. Met name de tweede optie maakt de plaatsing met een minikraan eenvoudig en is door slechts drie mannen te tillen. Met de telescopische schacht is de kunststof tank instelbaar voor de aansluiting op de riolering. De tank heeft ter beveiliging een overrijdbare gietijzeren deksel. Een pompput is hier niet nodig, omdat het afvalwater van de septictank en vetvanger hier rechtstreeks in uitstroomt.

Afvalwater zuivering 2
ECO Clean afvalwaterzuivering

Afvalwaterzuivering van ECO Clean

De zuivering van huishoudelijk afvalwater heeft zonder twijfel een positieve impact op het milieu en de natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat waterzuiveringssystemen aan een serieuze opmars bezig zijn. Thetis Clean is een eenvoudig, maar doeltreffend betonproduct dat huishoudelijk afvalwater in gezuiverde toestand optimaal laat terugvloeien in de natuur. Zonder meer een maatschappelijk bewuste keuze, zowel voor particulieren als bedrijven. De innovatieve technologie waarmee het systeem is uitgerust, garandeert dat de kwaliteit van het gezuiverde water elke norm overtreft.

Voordelen:

 • Eén van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen op de markt
 • Ondergronds, geluidsarm en geïntegreerd in de omgeving
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Zeer laag energieverbruik
 • Duitse technologie
 • CE gekeurd conform EN 12566-3

Wat is de functie van een vetafscheider als afvalwaterzuivering?

Een vetafscheider is een scheidingsput in het rioolstelsel die dient om drijvend vuil (vetten en zepen) uit het afvalwater te halen. Zo wordt voorkomen dat bepaalde ongewenste stoffen het rioolstelsel verstoppen of beschadigen. Vooral vet kan het riool aantasten, doordat het na biologische afbraak in het rioolstelsel vetzuren vormt. Vet kan ook de rioolwaterzuiveringsinstallatie onnodig belasten of bij overstort door hevige regenbuien in het oppervlaktewater terechtkomen.

Werking van de tank

Het vethoudende water, afkomstig van keuken, badkamer of wasplaats, komt in deze tank terecht. Door het verschil in densiteit (gewicht), wordt een automatische scheiding doorgevoerd tussen het water enerzijds en de vetten anderzijds. De vetten verzamelen zich aan de oppervlakte en vormen een korst op het water. De afvoerbuis start boven de bodem van de put, zodat geen vetten worden mee afgevoerd.

Onderhoud

Om de vetafscheider te onderhouden, dient u de put op regelmatige basis (zo’n vier keer per jaar) na te zien en zo nodig de gevormde laag met vetten verwijderen. Het toevoegen van BIO-STOP (bacteriën en enzymen) zal de onderhoudsfrequentie drastisch verlagen. Zo kunt u nu nog makkelijk beginnen met afvalwaterzuivering.

Voordelen

 • Makkelijk handelbaar (lichtgewicht)
 • Lage warmteoverdracht (PE)
 • Hoge resistentie tegen chemische agressie
 • Makkelijk te reinigen oppervlak (glad oppervlak)
Afvalwater zuivering

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wilt u meer informatie inwinnen over onze water- en energiebesparende systemen, zoals onze oplossingen voor afvalwaterzuivering? Neem gerust contact met ons op, dan beantwoorden wij graag uw vragen en voorzien wij u van advies op maat. Bel naar +31 321 332038 of stuur een e-mail naar info@ecosave.com. Ontdek nu de verschillende mogelijkheden voor afvalwaterzuivering.

Scroll naar top