Regenwater drinken

Wat als er een manier is om hemelwater/regenwater niet alleen te kunnen gebruiken om uw tuin te besproeien, maar ook om met dat water gewoon te kunnen douchen of het te drinken, zou dat niet mooi zijn? Wat als we u vertellen dat het mogelijk is. Regenwater opvangen om heerlijk te kunnen douchen of zelfs lekker in bad zitten.

Maar is dit dan niet slecht voor uw vanwege alle bacteriën?

Nee hoor, regenwater zelf is officieel zuiver water, dus vrij van schadelijke stoffen en kalk, dit maakt het ook optimaal voor drinkwater. Het moment dat het de grond, dak raakt wordt het “vies” met bacteriën en mineralen. Het Microfiltratie systeem van Ecosave, met membraam filter is een goed zuiveringssysteem en biedt een eenvoudige en veilige manier om opgevangen hemelwater / regenwater te filteren tot schoon douche/bad- en zelfs drinkbaar water.

Regenwater filteren met het microfiltratie systeem
Regenwater filteren tot drinkbaar water 1

Het membraam filter om regenwater te kunnen drinken

U kunt met dit filter vele concentraties slechte stoffen zuiveren. Het filter zuivert het regenwater tot op fijnheid van 0,02 mcr. 

Hier verwijderd niet alleen hele kleine stofdeeltjes, maar ook bacteriën zoals Legionella, E-coli, Pseudomonas en Protozoa.

U kunt met dit filter vele concentraties slechte stoffen zuiveren, zodat het regenwater te drinken is. Het filter zuivert het regenwater tot op fijnheid van 0,02 mcr, zo kunt u het zelfs drinken. Hier verwijderd niet alleen hele kleine stofdeeltjes, maar ook bacteriën zoals Legionella, E-coli, Pseudomonas en Protozoa. De werking van de 5- filters gaat als volgt;

  • Stap 1: het ‘Backwash’ filter, filtert de grofste stoffen eruit zoals zand, roest e.d. Is makkelijk te spoelen, door de kraan onder het filter te openen (emmer er onder).
  • Stap 2: het 25 micron geweven stoffilter. Die zuivert het water van nog kleinere stofjes.
  • Stap 3: het 10 micron actieve kool filter. De actieve kool wat hierin zit, verwijderd zeer veel verschillende (mogelijk schadelijke) deeltjes/stoffen uit het water en ook eventuele geur en smaak van het water.
  • Stap 4: het 5 micron fijn filter, nog fijner filter. Deze zuivert het water van de hele kleine verontreinigende deeltjes waardoor het water mooi helder uit gaat zien. Nu is het al geschikt voor de douche en wasmachine. Hier kunt u een T-stukje plaatsen, 1. naar douche en wasmachine 2e naar keuken of 5e membraamfilter.
  • Stap 5: het koolstof/membraamfilter 0,02 micr. die het water niet alleen van fijn sediment zuivert maar ook van chloor en andere stoffen en bacteriën zoals legionella. Garantie voor drinkbaar water! Zonder extra energie, geen UV lamp meer nodig!

Kostenbesparing met regenwater

Met hemelwater/regenwater en dit 5-fase microfiltratie systeem van Ecosave uit Bindinghuizen, nabij Lelystad, kunt u het water voor verschillende dingen in huis of tuin gebruiken, zelfs om te drinken. Hierdoor kunt u tot 100% op uw kraan/drinkwater besparen, al gauw 45.000 liter per persoon per jaar. Gemiddeld bespaart u zo’n € 135,- per persoon per jaar. Bij off-grid tiny houses wordt het ook gebruikt. Zorg ervoor dat het hemelwater/regenwatertank groot genoeg is, minimaal 1500 liter per persoon, dan overbrugt u een droge periode en heeft u altijd zuiver water om te drinken.

waterbesparing
Micro Filters

Hoelang gaan deze filters mee?

Er is geen duidelijk uitsluitsel gegeven over wanneer ze op zijn. Het is afhankelijk van hoe erg de toevoer van het regenwater verontreinigd is, om erachter te komen of het ooit te drinken is. Daarom zijn de filters met een doorschijnende behuizingen geleverd, zo kunt u altijd in de gaten houden hoe erg de filters eruit zien. Gemiddeld gaan ze zo’n 10.000 liter mee, maar als het regenwater erg schoon is kan het ook 25.000 liter zijn dat u kunt drinken. Filters zijn niet duur en kunnen online besteld worden. Wilt u het regenwater dat u kunt drinken ook laten verwarmen? Bekijk dan ook onze solar water heaters.

Kunt u dit zelf schoonmaken of moet u het vervangen?

Je kunt de filters de 1e x zelf reinigen door te spoelen of een schuurspons en warm water te gebruiken. Maar werkt het filter niet meer na reiniging, dan toch een nieuw filter bestellen.

Vraag nu een offerte aan

Wilt u weten wat het kost om regenwater om te laten zetten in water dat u kunt drinken, vanuit huis? Vraag dan nu een offerte op voor het systeem. Heeft u vragen over het systeem, of wilt u weten of het iets voor u is? Neem dan gerust contact met het bedrijf uit Bindinghuizen, nabij Lelystad op. Stuur een e-mail naar info@ecosave.com, of bel naar +31 321 332038 en stel al uw vragen over het regenwater filteren tot water dat u kunt drinken.

Scroll naar top