GROENERWONEN ARTIKEL

Deel dit bericht

Ecosave, voor innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen voor onafhankelijk wonen

Als je een Tiny House, boot of woning in de natuur hebt, is het prettig om zo onafhankelijk mogelijk te leven. Ook steeds meer andere woningeigenaren willen van de nutsvoorzieningen af. Onafhankelijk zijn betekent meer vrijheid, goed voor het milieu en lagere woonlasten. Ecosave biedt totaaloplossingen. Combineer een composttoilet met onze waterzuiveringsapparatuur en een kookkachel in de winter met elektrisch koken en zonnepanelen in de zomer.

Droogtoiletten besparen veel water

Ecosave is toonaangevend in droog- en composttoiletten. Als je een toilet moet plaatsen waar je geen leidingen wilt of kunt monteren, dan zijn droogtoiletten bij uitstek geschikt. Stel je jezelf weleens de vraag: ‘Waarom spoelen wij ons toilet met ‘Spa blauw, drinkwater’? Elke dag verbruiken we tussen de 30 en 45 liter per persoon, zo’n 15.000 liter per jaar.
Ook ons zeer goede drinkwater komt uit een bron, de bodem of rivier, die beiden ook een beperkte capaciteit hebben. Waarom verspillen we zo veel, terwijl het makkelijk anders kan?
Bijvoorbeeld met gezuiverd regenwater of zelfs met moderne, volledige droogtoiletten in huis. Producten die al meer dan 40 tot zelfs 90 jaar volop toegepast worden in het buitenland, maar ook bij ons goed kunnen worden toegepast. Een extra voordeel van droogtoiletten is dat ze de inhoud composteren en na 1-2 jaar kan het veilig gebruikt worden in de (tuin)omgeving. Als je daarnaast ook gebruik maakt van 50% waterbesparende kranen en douches, comfortabel met veel bruisende lucht, dan zal het drinkwater verbruik met meer dan 75% verminderd zijn.

Een wateraansluiting is zelfs niet meer nodig als je regenwater opvangt en hergebruikt. Regenwater opvangen is mogelijk met grote regenzuilen of ondergrondse tanks en filter het met één van onze waterfilters.

Werking droogtoilet

Een droogtoilet is een klein composttoilet. De Separett modellen van Ecosave scheiden urine van vaste stof. Urine wordt afgevoerd via de wastafel afvoer en de vaste stof wordt opgevangen in een emmer in het toilet en wordt gedroogd. Dankzij een ingebouwde ventilatie worden alle (verse) geurtjes direct naar buiten afgezogen en is de toilet ruimte altijd fris ! Pas na 1-2 maanden hoeft de emmer uit het toilet gehaald te worden en kan de inhoud in een compostvat composteren. Na 1-2 jaar kan deze compost veilig in de tuin gebruikt worden en zo is de cirkel rond.

Een droogtoilet is een klein composttoilet. Onze Separett modellen scheiden urine van vaste stof.

Energiebesparing en van ’t gas af

Kook en verwarm tegelijk met een kookkachel, het prachtig vuur verwarmt je hele (tiny) huis en tegelijk kun je koken met plaats voor 2 tot 3 pannen. En in de zomer kook je gewoon elektrisch met de opbrengst van je zonnepanelen die ook nog warm water (!) geven.

Op het gebied van energie is er zoveel mogelijk, dat we heden ten dage eenvoudig van het gas af kunnen. De zon is de belangrijkste energiebron, op jaarbasis is er zelfs 10.000 keer meer dan wat wij gebruiken aan energie.

Met onze dubbelzijdige zonnepanelen produceren we veel meer stroom doordat het paneel gekoeld wordt met water. Dat opgewarmde water wordt dan opgeslagen in een boiler. Uiteindelijk kan dat warme water gebruikt worden voor de keuken, douche en zelfs vloerverwarming. Heel behaaglijk en echt schone energie!

Momenteel krijgen we geen cent voor ons spaargeld. Met dit soort milieu investeringen levert het minstens 4% rendement op. Sommigen halen zelfs 10%, door de grote besparingen die we maken. Daarnaast leveren de energie- en milieubesparende oplossingen natuurlijk een veel duurzamer en gezonder huis, nu en voor de toekomst.

Ecosave, bedrijf sinds 1991 met een missie voor water- & energiebesparende producten. Zie www.ecosave.com voor meer info en de webshop.

Bronvermelding: Groenerwonen

Meer

Geen onderdeel van een categorie

Filmpje CamperTV

Bron: CamperTV.eu

Scroll naar top