Deel dit bericht

Regenwatersystemen

Het schone regenwater kan gebruikt worden voor : toiletspoeling, tuin ende wasmachine. Regenwater bevat geen kalk. Hierdoor gaan machines langer mee!

Ecosave biedt diverse voordelige systemen aan zoals het doe het zelf Hercules systeem die vanaf 1600 liter te krijgen is tot het middel grote 300 liter hebben we grote tot zeer grote systemen. Ze zijn verkrijgbaar in betonen tanks voor buiten en kunststof voor ondergronds systeem. Voor het echte grote werk voor bijvoorbeeld bedrijven, horeca of scholen met >40m2 .

Er kan z’n 70% water besparen. 75-250.000 liter per jaar.

Opvang regenwater 1

De betonnen tanks kunnen meer dan 20.000 liter opslaan! 

De hercules 2 delige tanks kunnen meer dan 1600 liet opslaan!

Opvang regenwater 2

De ringtank licht ondiep (1,38 meter) en kan meer dan 3000 liter opslaan!

Opvang regenwater 3

Eenvoudige installeren

Dankzij het gebruik van een verzamelfilter in de grond of een pijpfilter in de regenpijp komt er alleen schoon regenwater in de tank waar nog een extra filter geplaatst is. Dit geeft een extra schoon garantie. De tanks zijn in lichte als zware (overrijbare) kwaliteit leverbaar. Kunststof tanks kunnen zonder kraan geplaatst worden. De tanks zijn door het gewicht makkelijk te plaatsen. 

Opvang regenwater 4

G3 Universeel filter

Opvang regenwater 5

Metalen pijpfilter 70/110 mm

Opvang regenwater 6

Kunstof pijpfilter 70/110mm

De ringtank is met zijn 3000 liter uitzonderlijk ondiep 1,38 cm goed toe te passen bij hoog grondwater. Door middel van een pomp in de tank of in de kruipruimte, wordt er schoon regenwater direct geleverd als het nodig is voor wc, tuin of wasmachine. Kortom in huis merkt men niet dat u met regenwater werkt!
Men kan kiezen voor een regelkast waar alles ineen zit of losse delen. Elk systeem heeft een noodsysteem zodat als de tant bijna leeg is, er 10% water wordt toegevoegd.

Veilig, schoon en milieuvriendelijk

Recycling moet een manier van leven worden en de potentie om regenwater te benutten is groots en toch grotendeels nog niet toegepast.

Regenwatter tonnen

Opvang regenwater 7
Regenton

Regenwater opvangen en gebruiken is een goede manier om drinkwater te besparen!
Regenwater is niet geschikt om te drinken. Het is wel buitengewoon geschikt om planten mee te begieten. Dit geld voor zowel tuin als huisplanten. Omdat het geen kalk bevat is het zelfs beter dan leiding water. 

Natuurlijk kunt u met regenwater ook uw handen wassen en zelfs u auto. Op deze manier kunt u met een regenton ca.6000 liter drinkwater per jaar besparen. Dit kan zelfs oplopen tot 60% drinkwaterbesparing als u het gezuiverde regenwater zou gebruiken voor wc spoeling en zelfs wasmachine! Het is schoon en tegelijk kalk-arm water, hierdoor gebruikt u ook minder wasmiddel!

Opvang regenwater 1

De betonnen tanks kunnen meer dan 20.000 liter opslaan! 

De hercules 2 delige tanks kunnen meer dan 1600 liet opslaan!

Opvang regenwater 2

De ringtank licht ondiep (1,38 meter) en kan meer dan 3000 liter opslaan!

Opvang regenwater 3
Ecosave heeft een IBA systeem ontwikkeld  welke een betaalbare oplossing kan geven voor iedereen die niet aangesloten is op de riolering. In principe moet iedereen een goede zuiveringsvoorziening hebben sinds 31/12/2004 ! Het ECOROLL®waterzuiverngs-systeem bestaat uit 3 zuiverings-trappen. De eerste behandeling gebeurt in de voorzuivering; een kleine septictank en vetvanger. Als u die al heeft kunnen ze gebruikt worden. De 2e hoofdzuivering, >80% gebeurt in de ECOROLL
compactinstallatie. Deze is gebaseerd op de aërobe biofilmdynamiek. Het afvalwater wordt over het biofilter gepompt en gelijkmatig verdeeld. Door middel van diffusie wordt het vuil verwijderd en omgezet in water, biomassa en koolstofdioxide. Dan kan het schone water reeds geloosd worden of 3e behandeling ondergaan. Nazuivering d.m.v. een klein ECOVELD, een klein zand- helofytenfilter levert ‘Kristal Helder’ water op! EENVOUDIGE INSTALLERING De ECOROLL installatie wordt stekkerklaar aangeleverd. Is zeer klein, licht,compact en kan makkelijk geplaatst worden, zowel boven- als ondergronds. De Installatie is overrijdbaar en kan dus overal !
VEILIG, SCHOON en
MILIEUVRIENDELIJK Als het afvalwater ook door de 3e trap gaat, kan het hergebruikt worden als beregeningswater.
Indien i.p.v. een septic tank een Clivus Multrum wordt gebruikt als voorzuivering, dan kan het zelfs als drinkwater voor vee gebruikt worden (ref. IBA’s in beeld !) Recycling moet een manier van leven worden en de potentie om menselijk afvalwater te recycleren is groots en toch grotendeels nog niet toegepast. 2-5 JAAR GARANTIE* ! Elke IBA een CERTIFICAAT 2 jaar Garantie op de techniek 5 jaar Garantie op de behuizing

Bovengronds IBA ECOROLL in schuur / garage

Met de smalle rechthoekige ECOROLL Iba of de ronde kan hij op elk plaatsje een plekje krijgen. Het systeem wordt stekkerklaar opgeleverd en kan na verbinding met de vuilwater aanvoer en schoonwater afvoer, in werking worden gesteld. Bij deze oplossing heeft men alleen een pompput nodig, die het vuile water uit de ‘bestaande’ septictank en vetvanger oppompt naar de ECOROLL. Maten: Rechthoekig 168(L)x77(B)x162(H)cm, Rond: 120cm Ø AANBIEDING: v.a. € 2480,- excl.BTW, excl. pompput. Voor klasse II /IIIa Voordelen: Compact, weinig graaf- en installatiewerk, veel besparingen

Bovengronds IBA ECOROLL in multifunctioneel huis

Huisje: Buitenmaat: 200 x 190 cm. Binnenmaat: 176 x 166 cm.Nokhoogte: 217cm. Wandhoogte: 177 cm.Deur zonder venster. Afmeting: 81 x 172 cm. 1 vast venster aan zijkant afmeting: 69 x 59 cm . Inkl. beslag. Inkl. dakleer. Incl kunstof glasset. Houtdikte: 19 mm. Huisje wordt geleverd incl. HH Grondbalkjes zonder houten vloer. Groter Huisje: Deze blokhut biedt meer bergruimte voor extra  opslagvan fietsen, tuinmateriaal etc.Buitenmaat: 220 x 220of 270of 320cm Zij H.:195cm.Nok H: 240 cm. Houtdikte: 28 mm Model 220 diep is zonder zijruit. Afgebeeld: 220 x 270 cm Zowel de rechthoekige als ronde ECOROLL IBA kan hierin geplaatst worden, Bij deze oplossing heeft men alleen een pompput nodig, die het vuile water uit de ‘bestaande’ septictank en vetvanger oppompt naar de ECOROLL. zie opties AANBIEDING: ECOROLL+ HUISJE: v.a. € 2915, excl.BTW, pompput Voordelen: Bespaard veel graafwerk, oplossing bij slechte bodem/hoog grondwater

Aan Boord IBA ECOROLL,van (woon)boot

De BOOT IBA van ECOSAVE bestaat uit een 300L septictank + Grijswater zuiveringssysysteem ! Hij springt eruit omdat hij uitzonderlijk klein is en hierdoor makkelijker in het schip te monteren. Afmetingen: Elke tank is 55x55x100cm, dus 2x ! UNIEK in Benelux, zo klein levert in 8 uur tijd een zuivering > 80% Eventueel als de elementen niet kant en klaar aan boord gebracht kunnen worden, dan kan zelfs de hele installatie aan boord in elkaar gelast worden ! De installatie kan nog kleiner i.p.v. septic tank een droogtoiletsysteem van ECOSAVE Separett. AANBIEDING: ECOROLL + droogtoilet: v.a. € 2795, -excl.BTW,

Kristalhelder afvalwater door ECOVELD

Als men het gezuiverde afvalwater alsnog door een klein Ecoveld, plant – zandfilter leidt, krijgt men er in zeer korte tijd >95% schoon en kristal helder afvalwater uit. Dit is te hergebruiken vermengd met schoon regenwater voor toiletspoeling, erf afspuiten,de tuin of vijver en bespaard veel drinkwater ! Prijs per m2 op aanvraag: info@ecosave.com

Meer

Geen onderdeel van een categorie

Filmpje CamperTV

Bron: CamperTV.eu

Scroll naar top