Regenwater filteren tot drinkbaar water

Heerlijk zacht en veilig bad- en douchewater

Wat als er een manier is om Hemelwaterregenwater niet alleen te kunnen gebruiken om uw tuin te besproeien, maar ook om met dat water gewoon te kunnen douchen of drinken, zou dat niet mooi zijn?

Wat als ik u vertel dat het mogelijk is.

Regenwater opvangen om heerlijk te kunnen douchen of zelfs lekker in bad zitten.

Maar is dit dan niet slecht voor je vanwege alle bacteriën?

Nee hoor, regenwater zelf is officieel zuiver water, dus vrij van schadelijke stoffen en kalk. Het moment dat het de grond, dak raakt wordt het “vies” met bacteriën en mineralen. 

Het Microfiltratie systeem van Ecosave, met membraam filter is een goed zuiveringssysteem en biedt een eenvoudige en veilige manier om opgevangen hemelwater / regenwater te filteren tot schoon douche/bad- en zelfs drinkbaar water.

Regenwater filteren met het microfiltratie systeem
Regenwater filteren tot drinkbaar water 1

Het membraam filter en de werking

U kunt met dit filter vele concentraties slechte stoffen zuiveren. Het filter zuivert het regenwater tot op fijnheid van 0,02 mcr. 

Hier verwijderd niet alleen hele kleine stofdeeltjes, maar ook bacteriën zoals Legionella, E-coli, Pseudomonas en Protozoa.

De werking van de 5- filters gaat als volgt;

  • Stap 1: het ‘Backwash’ filter, filtert de grofste stoffen eruit zoals zand, roest e.d. Is makkelijk te spoelen, door de kraan onder het filter te openen (emmer er onder)  
  • Stap 2: het 25 micron geweven stoffilter. Die zuivert het water van nog kleinere  stofjes.  
  • Stap 3: het 10 micron actieve kool filter. Het actieve kool wat hierin zit, verwijderd zeer veel verschillende (mogelijk schadelijke) deeltjes/stoffen uit het water en ook eventuele geur en smaak van het water.  
  • Stap 4: het 5 micron fijn filter, nog fijner filter. Deze zuivert het water van de hele kleine verontreinigende deeltjes waardoor het water mooi helder uit gaat zien. Nu is het al geschikt voor de douche en wasmachine. Hier kun je een T-stukje plaatsen, 1. naar douche en wasmachine 2e naar keuken of 5e membraamfilter.     – 
  • 5e Stap: het koolstof/membraamfilter 0,02 micr. die het water niet alleen van fijn sediment zuivert maar ook van chloor en andere stoffen en bacteriën zoals legionella. Garantie voor drinkbaar water! Zonder extra energie, geen UV lamp meer nodig!

Kostenbesparing met regenwater

Met hemelwater / regenwater en dit 5-fase microfiltratie systeem van Ecosave, kan u het water voor verschillende dingen in huis of tuin gebruiken. Hierdoor kunt u tot 100% op uw kraan/drinkwater besparen, al gauw 45.000L per persoon per jaar. Gemiddeld zo’n € 135,- p/persoon/per jaar kunt u besparen, is dat niet mooi?…….  

Bij off-grid Tiny houses wordt het ook gebruikt. Zorg ervoor dat de hemelwater / regenwater tank groot genoeg is, minimaal 1500L per persoon, dan overbrug je een droge periode. 

waterbesparing
Micro Filters

Hoelang gaan deze filters mee?

Er is geen duidelijke uitsluitsel gegeven over wanneer ze op zijn. Het is afhankelijk van hoe erg de toevoer van het water verontreinigd is. Daarom zijn de filters met een doorschijnende behuizingen geleverd, zo kunt u altijd in de gaten houden hoe erg de filters eruit zien.

Gemiddeld gaan ze zo’n 10.000L mee, maar als het hemelwater erg schoon is kan het ook 25.000L zijn. Filters zijn niet duur en kunnen online in de Ecosave.com website besteld worden.

Kun je dit zelf schoonmaken of moet je het vervangen?

Je kunt de filters de 1e x zelf reinigen door te spoelen of een schuurspons en warm water te gebruiken. Maar werkt het filter niet meer na reiniging, dan toch een nieuw filter bestellen.

Scroll naar top