Regenwateropvang

Regenwater opvangen en gebruiken is een goede manier om drinkwater te besparen. Regenwater is niet geschikt om te drinken. Het is wel buitengewoon goed om planten mee te gieten in de tuin, maar ook in het huis.

Omdat regenwatergeen kalk bevat, is het voor planten zelfs beter dan leidingwater. Natuurlijk kunt u met het regenwater ook uw autowassen en die wordt er prima schoon van.

Op deze manier kunt u met een regenton ca. 6.000 liter drinkwater per jaar besparen.Er zijn houten- en kunststof tonnen. De inhoud varieert van 10 liter (!) tot en met 230 liter.

De regenton kunt u eenvoudig monteren, door middel van een regentonautoma plaats in de regenpijp. Deze zijn te krijgen met / zonder een filter. Het filter zorgt ervoor dat blad en zand niet in de regenton komt. Daarnaast kunt u de ton op een kunststof of metalen onderzetter plaatsen, zodat er een emmer of gieter onder kan.

Regentonnenakties
U kunt als particulier of bedrijf de tonnen los verkrijgen. I.s.m. Gemeenten heeft ECOSAVE de afgelopen jaren met succes de regentonnenactie ‘ Wijzer met Water’ gedaan.

Trident 150 Tankfilter

Het trident 150 Tankfilter is ontwikkeld voor de filtratie van regenwater. Het trident 150 regenwaterfilter wordt in een regenwaterput of regenwatertank gemonteerd tussen de aan- en afvoer. Een regenwaterfilter op basis van trident filtertechnologie zorgt ervoor dat vuildeeltjes van het regenwater gescheiden worden voordat het schone regenwater in de tank opgeslagen wordt. Een tridentfilter bestaat uit een filteroppervlak van speciale driehoekvormige lamellen die haaks op de stroomrichting staan. Deze lamellen zijn gekanteld zodat het stromende regenwater tegen de opstaande zijkant van de lamel stroomt en naar de tank afgebogen wordt. Al het vuil wat groter is dan de openingen tussen de lamellen (0,5 mm) blijft achter op de filterplaat en worden richting riool afgevoerd.
Omdat de vuildeeltjes na verloop van tijd de openingen van het filter kunnen blokkeren is het belangrijk het filter schoon te houden. Een vervuild filter zorgt er immers voor dat er minder regenwater in de tank stroomt en het rendement van het regenwatersysteem afneemt. Om er zeker van te zijn dat uw filter tijdig gereinigd wordt, is het Trident 150 tankfilter leverbaar met een sproeier inclusief automatische aan- en uit schakelaar. Met het trident 150 filter bent u dus verzekerd van zuiver regenwater en een hoog rendement van uw regenwatersysteem.

Voordelen:

  • Snelle en eenvoudige montage dankzij geïntegreede rustige toevoer en overloop
  • Bestand tegen grondwater
  • Absoluut waterdicht, onderkuip uit één stuk
  • prefab gemonteerde rustige toevoer, overloopsifon en mantelbuisaansluiting
  • prefab ingebouwd trident 150 tankfilter met trident-filtertechnologie
  • goede waterkwaliteit, mede dankzij drijvende aanzuiging