Regenwater opvang

Water…. komt uit de Hemel!

Schoon en in overvloed, meer dan 900L per m² per jaar. Dus op een gewoon huis ca. 90.000L per jaar, schoon, helder en gratis.

 Hij voorziet ons van alles wat wij nodig hebben, in overvloed en de bron is eeuwig. Wees zuinig met wat we hebben, om door te geven aan onze kinderen en volgende generaties. Onze aarde is ons thuis!                                                                                                                                                       Wist U, van de 1,4 miljard m³ water op aarde aanwezig, daarvan 97% uit zout water bestaat (oceanen) en slechts 0,3% bruikbaar zoet water en de rest ijs is?

Het grondwater dat wij nu gebruiken kunnen we zuiveren, alleen dit wordt steeds moeilijker omdat er zoveel chemische stoffen in terecht komen  die niet of nauwelijks uitgehaald kunnen worden (zoals medicijnresten, plastics etc.) Door de verdroging en deze nodige zuiveringen wordt het steeds duurder om schoon water uit de kraan te verzorgen. In perioden van droogte (zowel in de winter als zomer) raakt het grondwater op door de grote hoeveelheden die wij per persoon gebruiken, dit is 136 liter water per dag! De oplossing wordt gezocht in het zuiveren van oppervlakte water door grote installaties, wat weer extra zal kosten. Door slim met water om te gaan kan veel worden opgelost.

Met de volgende tips en onze producten kunt u 90% besparen met behoud van comfort! Maar vooral Wees zuinig met wat we hebben, om het door te geven aan onze kinderen en volgende generaties!

Regenwater opvangen en gebruiken is een goede manier om drinkwater te besparen. Het is wel buitengewoon goed om planten mee te gieten in de tuin, maar ook in het huis. Omdat regenwater geen kalk bevat, is het voor planten zelfs beter dan leidingwater. Natuurlijk kunt u met het regenwater ook uw autowassen en die wordt er prima schoon van.

Op deze manier kunt u met een regenton ca. 6.000 liter drinkwater per jaar besparen. Er zijn houten- en kunststof tonnen. De inhoud varieert van 10 liter (!) tot en met 230 liter. zie foto 

Deze regenzuil op de foto hieronder bevat 1000L regenwater.

De regenton kunt u eenvoudig verbinden, door middel van een regenpijp filter, met de regenpijp. Deze zijn te krijgen met / zonder een filter. Het filter zorgt ervoor dat blad niet in de regenton komt. Daarnaast kunt u de ton op een kunststof of metalen onderzetter plaatsen, zodat er een emmer of gieter onder kan

Regenwateropvang 1
Regenwaterzuil regenwater opvang

Regenwatersystemen

Ons Drinkwater is van een uitstekende kwaliteit en eigenlijk te goed om zomaar te gebruiken voor planten, tuin, auto of zelfs om het toilet te spoelen. Wist U, dat u 15.000L drinkwater gebruikt voor het toilet per persoon per jaar ?

Wist u, dat er gemiddeld 800 tot 1000L schone regen valt per m2 per jaar ? Dat betekent zo’n 80 tot 100.000L op een dak van ca. 100m2 !       De regen is van zo’n kwaliteit dat het eenvoudig is om het geheel schoon te filteren en op te slaan en te gaan gebruiken!

Er zijn diverse mogelijkheden; van een eenvoudige kleine regenton tot grotere systemen in kunststof of beton, van 1m3, 5m3 tot zelfs 60m3. Om het schone regenwater te gebruiken voor toiletspoeling (zonder kalk) of zelfs voor de wasmachine (minder zeep nodig) en voor de tuin natuurlijk. Wij adviseren minimaal een voorraad van ca. 1500L per persoon aan te houden, om een droogte van ca. 4-5 weken te overbruggen.

De ECOSAVE producten zijn op eenvoudige manier toe te passen en kunnen zo al gauw 20% tot 60% besparen op dat waardevolle en bijzondere drinkwater.

Persoonlijke hygiëne

Persoonlijke Hygiëne is belangrijk zowel bij de WC, wastafel en douche.

Wist u dat er uit een normale kraan gemiddeld 12-15 Liter water per minuut stroomt en uit een douche 12 tot 30 Liter (Regendouche) warm water per minuut stroomt?! Een douchebeurt van ca. 10 minuten kost dus al gauw 120L of zelfs 300L water maar 4x meer gas dus ca. 400 of 1200 Liter gas!

Dat hoeft echt niet, met de besparende producten van ECOSAVE kan men eenvoudig tot 50% besparen met behoud van comfort met de Spaarperlator aan de kraan de speciale WC waterstop of een standaard of luxe douchekop.

Reken zelf uit wat u in uw huishouden of hotel kan besparen, u zult verbaasd zijn 

Met onze speciale 5-fase Microfiltratie kan het regenwater geschikt worden gemaakt, om te douchen of zelfs te drinken. Zó kunt u 100% van uw drinkwater besparen door regenwater te gebruiken !

Regenwateropvang 2
Scroll naar top